Andi Moisescu

 

Andi Moisescu, în lupta pentru supravieţuirea bebeluşilor în maternităţi

poza 3Implicarea tot mai activă a societăţii civile în bunul mers al sistemului sanitar, prin campanii de informare sau strângere de fonduri pentru dotarea cu infrastructura necesară, a atras în luptă tot mai multe vedete care, indiferent cum sau ce fac, se bucură de o mai mare credibilitate şi  putere de convingere. Preeșdinte al Comitetului Director al Salvaţi Copiii România, Andi Moisescu este unul dintre susţinătorii campaniei ”Bun venit pe lume!”, o campanie menită să strângă fondurile necesare dotării maternităţilor din ţară cu incubatoare pentru nou-născuţi. Recunoaşte că a întâlnit medici profesionişti în vizita sa efectuată în spitalele din ţară, dar oricât de bine pregătiţi ar fi aceşti medici, ”când nu ai cu ce” este greu să faci medicină!

“N-ai cum să nu încerci să nu te implici!”

poza 1Potrivit unui studiu, în România, 1900 de nou-născuţi prematur mor anual. Pornind de la rezultatele acestui studiu, Andi Moisescu a vizitat 15 maternităţi din ţară, pentru a vedea care este realitatea. Astfel el a vizitat maternităţile din   Piteşti, Constanţa, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Bacău, Craiova, Tîrgu-Mureş, Timişoara, Suceava, Piatra Neamţ, Vaslui, Hunedoara, Reşiţa şi Braşov, după cum susţine vedeta pe blogul său personal.

”Dacă faci măcar o vizită la o maternitate din România n-ai cum să nu încerci să te implici. Am copii, am avut deci ocazia să ajung într-o maternitate de stat, am înţeles imediat nevoile, aşa că n-a mai fost decât o chestiune de timp. Când am văzut şi statisticile dureroase în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, a dispărut până şi chestiunea legată de timp. Am trecut direct la treabă. Evident, cu Salvaţi Copiii. O dată pentru a ajuta acolo unde erau urgenţe şi a doua oară pentru că eu cred în forţa exemplului.

Am întâlnit numai profesionişti acolo unde am ajuns. Problemele nu ţineau de voinţă, ci de putinţă. Când chiar n-ai cu ce, în anumite momente, e aproape imposibil. Indiferent cât de bine pregătit eşti sau cât de mult îţi doreşti”, a declarat pentru Revista MedFarm, Andi Moisescu.

”Sunt pe finalul unui tratament la o clinică model”

Cunoscând problemele din spitalele din România, dar având o imagine bună despre personalul medical, Andi Moisescu recunoaşte, că pentru problemele sale de sănătate, a apelat fără rezerve la ajutorul medicilor din ţară.

”Sunt încă în mâinile unor medici români, pe finalul unui tratament la coloana vertebrală, la o clinică model, Bio Ortoclinic. N-am nicio rezervă să afirm că am încredere totală în priceperea şi profesionalismul lor. Dimpotrivă. Mă bucur că am ocazia s-o fac”, afirmă Moisescu.

“Datoria sistemului să caute mai binele”

poza 2 mai micaO experienţă nefericită ne poate determina să generalizăm, la fel cum o reuşită ne poate amăgi că totul e perfect. ” Modul în care este văzută sănătatea românească are de-a face cu sănătatea în sine, pe de-o parte şi cu felul în care ea e comunicată, pe de alta. În măsura în care oricare dintre cele două direcţii se îmbunătăţesc, putem vorbi de o schimbare în bine. În general, personalul medical a avut întotdeauna o imagine bună în ochii mei. Faptul că am avut şi momente în care am fost dezamăgit, nu înseamnă că am fost vreodată tentat să generalizez, cum e departe de mine gândul că totul e perfect. Cred însă că e datoria sistemului să caute mai binele, pentru că are această capacitate”, îşi exprimă convingerea Andi Moisescu.

Arina MOLDOVAN

Această pagină a fost parcursă de 6238 ori de către cititorii noștri.
Vă mulțumim Dumneavoastră și tuturor celorlalte persoane interesate.


Peste 25.000 de persoane s-au abonat la Newsletterul MedFarm.
O poti face si tu chiar acum!
CLICK AICI: http://www.med-farm.ro/abonament/newsletter-saptamanal/Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE: http://www.med-farm.ro/termeni-si-conditii/