Dan Bittman

 

Dan Bittman: ”M-a impresionat felul în care prof. Popa a înțeles problema mea”

dan-bittman-cu-toata-compasiunea-sunt-nevoit-sa-fiu-dur-18432704”Am avut mereu încredere în medicii români și în capacitatea lor de a fi printre cei mai buni medici din lume”, a declarat solistul trupei Holograf, Dan Bittman, într-un interviu acordat Revistei Medfarm, în cadrul campaniei Halatelor Albe.

Datorită unui medic român, trupa Holograf continuă să-și încânte fanii. Solistul trupei, Dan Bittman, și-a recuperat sănătatea în mâinile neurologului prof. dr. Constantin Popa care, ”datorită uriașei sale experiențe a știut să evalueze corect și să găsească remediul” la problema lui de sănătate.

Reporter: Problemele dumneavoastră de sănătate, mai delicate, și-au găsit rezolvarea în mâinile medicilor români? Ce v-a insuflat încredere
să apelați la „urmașii lui Hipocrate” din România? Ați cântărit în balanță opțiunile, înainte de a vă decide cui să vă adresați?
Dan Bittman: De la început vreau să vă spun faptul că fac parte dintr-o familie de medici și ingineri, așa că am fost oarecum la curent cu problemele pe care aceste categorii profesionale le-au avut de înfruntat, în timp, în România, greutățile cu care se confruntă și astăzi, dar și satisfacțiile pe care le trăiesc atunci când redau speranța și viața oamenilor de pretutindeni. Am avut mereu încredere în medicii români și în capacitatea lor de a fi printre cei mai buni medici din lume, cu toate acestea m-am hotărât să merg la Viena pentru o intervenție chirurgicală fiindcă exista o problemă de diagnosticare corectă și, până la urmă, de alegere a unei soluții corecte pentru problema mea. În România primisem prea multe variante de la a sta liniștit că nu, n-am nimic, până la operație. În plus, am observat că nu e un avantaj să fi o persoană cunoscută fiindcă există o reticență a medicilor în a interveni din teama unui eventual eșec și de aici a consecințelor sporite probabil și de
agresivitatea cu care presa tratează aceste cazuri în zilele noastre. Așa că am preferat străinătatea într-o primă fază. Ulterior, a apărut o problemă la corzile vocale postoperator și abia atunci am cerut ajutorul specialiștilor români. Am avut astfel șansa de a-l întâlni pe profesorul academician dr. Constantin Popa, de la Spitalul Bagdasar din București, care a avut răbdarea și priceperea de a-mi rezolva afecțiunea.

Reporter: Cum ați putea să caracterizați profesionalismul
personalului medical care v-a ajutat?

Dan Bittman: Dacă este să vorbim despre profesionalism, aici trebuie să vă spun că m-a impresionat felul în care profesorul Popa a înțeles problema mea, felul în care datorită uriașei sale experiențe a știut să evalueze corect și să găsească remediul, fiindcă trebuie să remarc faptul că de multe ori medicii sunt tentați să abordeze problemele frontal și abrupt fără a lua în considerare întregul tablou și consecințele ulterioare ale unei asemenea abordări.

Reporter: Ce imagine aveați înainte despre personalul medical și cum îl vedeți acum?
Dan Bittman:
Personalul medical trăiește de ani buni într-o lume nedreaptă, li se cere performanță și sacrificiu uitând mereu că nu poți face lucrul acesta fără o minimă dotare. Oamenii aceștia sunt mereu vânați și judecați la limita legii, neținându-se cont de condițiile precare în care, câteodată, își desfășoară activitatea și de umilințele la care de multe ori sunt supuși din cauza lipsei fondurilor, dar și a nepăsării autorităților.

poza 2Reporter: Credeți într-o schimbare pentru sănătatea românească?
Dan Bittman: Sincer, nu cred într-o schimbare, ci doar sper și visez la ea așa cum mulți dintre noi o fac. Nu pot însă să nu remarc progresele uriașe din ultimii ani din zona privată și chiar și din cea controlată de stat, faptul că în pofida deselor deturnări de fonduri sau să-i spunem a proastei lor gestionări există din ce în ce mai multe spitale civilizate și dotate, în care actul medical se desfășoară la cele mai înalte standarde.

Reporter: Din experiența dumneavoastră cu sistemul sanitar românesc, și nu numai, cu bune și cu rele, ați avea un mesaj către personalul medical din România? Dar pentru pacienți?
Dan Bittman: Pentru personalul medical am doar cuvinte de încurajare, le doresc să poată, în continuare, să facă minuni. Le doresc însă și o viață mai bună și mai demnă, la nivelul pe care îl merită cu prisosință. Le doresc însă și o aplecare mai serioasă și atentă asupra actului medical și, până la urmă, asupra noastră, a oamenilor care le trecem pragul, cu speranța că aceștia ne vor salva. Pacienților le doresc să fie la fel de exigenți ca și până acum pentru că doar așa se va putea îmbunătăți ceva în sistemul medical din România.

Arina MOLDOVAN

Această pagină a fost parcursă de 6979 ori de către cititorii noștri.
Vă mulțumim Dumneavoastră și tuturor celorlalte persoane interesate.


Peste 25.000 de persoane s-au abonat la Newsletterul MedFarm.
O poti face si tu chiar acum!
CLICK AICI: http://www.med-farm.ro/abonament/newsletter-saptamanal/Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE: http://www.med-farm.ro/termeni-si-conditii/